Intern

Kringen

Alle Leden zijn onderdeel van een kring, waarmee je het hele jaar om de week samenkomt om een thema te bespreken dat bijdraagt aan je geloofsontwikkeling. Elk jaar kiezen enthousiaste kringleiders voor een eigen thema dat uiteen kan lopen van een klassieke Bijbelstudie tot maatschappelijke thema’s, van gesprekken over wetenschap of andere religies tot het doorspitten van een theologisch of filosofisch werk.

Commissies

Alle Leden zijn onderdeel van een commissie. De ideale plek om ervaring op te doen in allerhande waardevolle vaardigheden. Denk aan het organiseren van vette activiteiten, promotie- en acquisitieplannen opstellen, vergaderen, netwerken, samenwerken, klussen in onze sociëteit; uw CV vult zichzelf!

Disputen

Op zoek naar nog meer gevulde avonden, weekendjes en vakanties weg, overdreven lange vergaderingen en vooral extra studentikoziteit en vriendschap? Sluit je aan bij het Afhankelijk Dames Dispuut Xanthos of het Afhankelijk Heeren Dispuut Diogenes! De broedplek voor lange avonden, korte nachten en diepe vriendschappen.

Er zijn drie afhankelijke disputen binnen Lux ad Mosam: a.h.d. Diogenes, a.d.d. AiNiA en a.d.d. Xanthos. Een dispuut is een groep Leden die zich op een aparte manier heeft verenigd. Deze groepen hebben een eigen bestuur en eigen activiteiten. De disputen organiseren ook activiteiten voor de hele Vereniging.

a.h.d. Diogenes

Diogenes is een Heerendispuut afhankelijk van c.s.v. Lux ad Mosam. Ten doel werd gesteld de band tussen de Heeren te versterken, doch niet alleen dat. Zichzelf kerend tegen wat de gangbare trend lijkt te zijn – zoals ook eens onze gewaardeerde filosoof ten voorbeeld gaf – houdt het dispuut zich niet primair bezig met de persoonlijke ontwikkeling op gebied van bierconsumptie, maar tracht het de discussie hoog in het vaandel te houden. Hetwelk niet betekent dat zij eerstgenoemde niet een goed overdachte, secundaire plaats toe weet te wijzen.

De Heeren zijn te herkennen aan het helderblauwe overhemd met logo en de rood-geel gestreepte das. Meer informatie bij Heer voorzitter, Hr. Negrini.

a.d.d. AiNiA

AiNiA is het afhankelijk Damesdispuut van Lux ad Mosam. Wij zijn dames die houden van een beetje extra studentikoziteit en maandelijks komen wij samen op een dispuutsavond om samen van lekker eten en drinken te genieten gevolgd door een ontspannen of verdiepende activiteit. Naast studeren en de vereniging nemen wij graag nog wat extra tijd om met deze groep dames leuke dingen te ondernemen waarbij snelheid, daadkracht en souplesse hoog in het vaandel staan. Dus ben je op zoek naar een gezellige vriendinnengroep met veel studentikoziteit, goede gesprekken, lekker eten en weekendjes weg? Spreek een van de dames dan gerust aan! We zijn te herkennen aan de zwarte blouse met rode opdruk.

Meer informatie is te verkrijgen bij Dame voorzitter, Mej. de Wit.

a.d.d. Xanthos​

Het afhankelijk damesdispuut Xanthos is opgericht in 2017 en bestaat op dit moment uit twaalf waerde Amicae. Sinds juni 2018 is het damesdispuut Xanthos officieel afhankelijk van de c.s.v. Lux ad Mosam. Xanthos is de Griekse vertaling van de kleur geel, die staat voor wijsheid, kracht en energie. Uit onze naam vloeien onze idealen voort die tot uitdrukking kluxomen op onze maandelijkse dispuutsavonden. We ontwikkelen ons op verschillende gebieden en hebben avonden over maatschappelijke thema’s, geloofsgerelateerde en academische onderwerpen. Daarnaast hebben we studentikoziteit en welbespraaktheid hoog in het vaandel staan, wat tot uitdrukking komt op onze borrels, diners en andere ontspannende activiteiten. Daarnaast vinden we het als dispuut belangrijk om ons geloof uit te dragen door om te zien naar de naaste en betrokken te zijn bij de stad en de minderen in de samenleving. Dit doen we door ons maandelijks in te zetten middels vrijwilligerswerk in de stad Maastricht.

Meer informatie is te verkrijgen bij Amica Senior, Mej. Kooij.