Wie we zijn

In zekere zin is Lux ad Mosam een studentenvereniging zoals alle andere. We bouwen vriendschappen tijdens de borrels, we gaan met elkaar uitgebreide discussies aan en we zijn trots op onze studentikoze houding. Je breidt je netwerk uit en krijgt gave kansen binnen commissies en bestuursfuncties.

Maar in de kern verschillen wij van de rest; Wij zijn op zoek naar verdieping, op zoek naar antwoorden op grote vragen en op zoek naar God. We hebben dezelfde borrels, met andere gesprekken. Niet alleen een overtuigd christen, maar iedereen met interesse in de diepere vragen van het leven gaat een geweldige tijd tegemoet binnen onze Vereniging.

Onze christelijke identiteit zie je door alle activiteiten heen, maar krijgt met name vorm tijdens de kringen en vieringen, waarnaast we extra’s organiseren als een prayer&breakfast, een bier-en-bijbel, de kerkentour of de 24hprayer. Hier nog buiten gaan Luxanen samen naar kerkdiensten, houden we samen gebedsmomenten en bezoeken we conferenties met andere Verenigingen.