Verenigingshuizen

Huize Mattis

Mej. Lems, Mej. Freije, , Mej. Visscher, Hr. De Jong, Hr. Watkins, Mej. Van den Berg en Mej. Frissen

Een geschenk van God, Allesomvattend, hoe je de naam ook maar interpreteren wil. Het staat bekend als het Prinsessenhuis liggende aan een straat met een hellingspercentage van vele procenten.

Het huis bevindt zich tussen Herbenusstraat 67 en 71, op een afstand van 0.69 km van de sociëteit Pharos en met minstens 69 inwonende organismen, groot en klein. Een herberg van vele tegenstellingen; Koffie en Thee, Man en Vrouw, Bier en Wijn, maar toch altijd in balans. Het huis kent vele tradities zoals het jaarlijkse afvaluitje en het bijbehorende flexibele schoonmaakrooster, de welbekende multiroom huisfeesten, een eigen Coffee Club met een sublieme koffieservice in de ochtend. Als kers op de taart organiseert onze eigen MattisVakanCie jaarlijks een onvergetelijke HuisVakantie.

Ons zonovergoten dakterras compenseert ruim voor het gebrek aan woonkamer, waarmee we een zeer betrokken huis zijn dat met elkaar en bij elkaar eet en geniet van elkaars gezelschap. Een rustig maar chaotisch huis, een huis vol met actieve, enthousiaste en betrokken mensen om het studentenleven voor elkaar en andere net een stukje leuker te maken.

Kom langs, druk op de bel en er zal open gedaan worden (ookal kan het soms lang duren), als u ’s ochtends langskomt heeft u grote kans op een lekker kopje koffie!

Het leven is goed op Huize Mattis.

Huize Battenberg

Studenten Rustoord 'de Eminente Eend'

Huize B'vo

Mej. Van As, Mej. Koudijs en Mej. Baars

Huize B’vo is bij uitstek de plek voor allen die zich graag laven aan het goede dat deze aardbol te bieden heeft: wijn, vega bitterballen, bierkoelkast en legendarische huisfeesten in onze tuin met zwembad, barbecue en Merlot-in-wording. Moeten wij hier nog verder over uitweiden? Wij menen van niet. Al gij frituurminnende schepsels, gij vinofielen, gij badgasten en meer, meld u op B’vo-straat 91A02!

Huize Margarine

Musa Gaudia

Mej. Derks, Mej. C. de Vries en Mej. Stoel

Als u op een dag zwetend en buiten adem mag arriveren op de bovenste verdieping bovenop de berg zult u beloond worden met een prachtig uitzicht en een bruisende oase van kleuren en chaos. Waar de kleur geel niet alleen op de muren prijkt, maar ook in ons dagelijks leven schijnt met de helderheid van een zonnige dag. Hier wonen wij, drie trotse Luxanen, Amicae zo u wil, vergezeld door de blijste banaan die u ooit heeft mogen ontmoeten: Bernard.

Onze woonkamer, met haar comfortabele banken en zachte kussens, is een toevluchtsoord waar we kunnen ontspannen na dagen en nachten vol babbeltjes, borreltjes, burgeren en besturen. Hier delen we verhalen, snacks en misschien zelfs een paar schietjes limoncello – want waarom ook niet?

Wees welkom op Musa Gaudia waar wij met enthousiasme navigeren door de chaos van het studenten-, en stiekem al een beetje, burgerleven met een goeie dosis humor en een vleugje sarcasme.

© 2024 Lux ad Mosam