Verenigingshuizen

Huize Hoogherop

Huize Mattis

Mej. Lems, Hr. Sollie, Mej. Freije, Mej. Bouw, Mej. Visscher, Mej. Oskam en Hr. De Jong

Huize Mattis is hét allesomvattende huis van Maastricht in velerlei opzichten. Van museumkelder tot het altijd zonovergoten dakterras. Daarnaast hebben wij niet-te-breken-tradities in ons huis zoals de vegetarische kaassouvleesmaandag, een flexibel schoonmaakrooster, een kerstig diner, koffieservice in de ochtend en een heuse huisvakantie.

Mannen, vrouwen; chaos, rust; bier, thee; u kunt het allemaal vinden in ons stekje! Sinds een aantal jaar zijn wij ook officieel een museum, vergeet dus vooral niet een RecenCie achter te laten op Google Maps.

 

Huize Battenberg

Studenten Rustoord 'de Eminente Eend'

Huize B'vo

Mej. Baars, Mej. Van As en Mej. Koudijs

Huize B’vo is bij uitstek de plek voor allen die zich graag laven aan het goede dat deze aardbol te bieden heeft: wijn, vega bitterballen, bierkoelkast en legendarische huisfeesten in onze tuin met zwembad, barbecue en Merlot-in-wording. Moeten wij hier nog verder over uitweiden? Wij menen van niet. Al gij frituurminnende schepsels, gij vinofielen, gij badgasten en meer, meld u op B’vo-straat 91A02!

De Embassy

Oud-Lid: Mej. Tanis

Waar, dan op de Embassy kijkt u uit op de Gouveneur, de Sint Jan, het stadhuis, kortweg op alle Roomse pracht. Waar, dan op de Embassy is het contrast tussen burger en student zo rijkelijk aanwezig. Waar, dan op de Embassy wordt u verbijsterd door de rijke historie van de stad en Vereen. Waar, dan op de Embassy…

Klop en er zal opengedaan worden! Poort en deur leiden u naar de velen trappen die dit pand rijk is. Een huis op niveau(s), verlicht door lantaarn en kroonluchter. Bij binnenkomst komen de dampen van koffie u tegemoet en wordt u uw gehoor geprikkeld door het geluid van hout dat klettert op hout. Een ouderwets sjoeltoernooi is hier nooit ver weg. Kom langs voor een kop koffie en een goed gesprek of werp een steen en zie in welk vak hij ditmaal belanden zal. Een onuitputtelijke gastenlijst zal degene die u voor zijn gegaan eren. Kom en bewonder de Embassy en haar communityleden. Bewonder wat een huis kan zijn, een gemeenschap gemengd in al haar facetten, bruisend van leven vanaf de vroege burgeruren tot de laatste student zijn of haar rustplaats vindt. Luxaan en niet-luxaan, student en burger, allen samen onderweg met de Embassy als haar vetrekpunt. Laat u op uw grondvesten schudden op een plek waar grens nog wet bestaat.

Tot spoedig.

© 2022 Lux ad Mosam